Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 'Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη

                                       ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
       "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" της Νότας Κυμοθόη

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με Δοκίμια της Νότας Κυμοθόη "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" στις 13 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα στην αίθουσα Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "ο Απελλής", η Πρόεδρός του κα Καίτη Τύμη, ζωγράφος και ποιήτρια,  ως πρώτη ομιλήτρια παρουσίασε το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο της συγγραφέως. Η ομιλία της είχε λογοτεχνικό ύφος και σαφήνεια. 

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στην κα Λαϊνά Μαρία, εκδότρια και Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων "Οι Αινιάνες", η οποία τόνισε τους λόγους γνωριμίας της με τη συγγραφέα του βιβλίου, οι οποίοι προέρχονται από διαδρομές Πολιτισμού κι εκδηλώσεις, που έφεραν σε ίδιο τόπο τις δυο γυναίκες, το 1992 στην Ελάτεια Λοκρίδος κι από τότε συνδέονται με στενούς δεσμούς συγγένειας και φιλίας.
Η κα Λαϊνά Μαρία, μίλησε με λόγο απλό, μεστό και τόνισε πως "Οι Αινιάνες" συνδέουν τη συγγραφέα μαζί της από παλιά και αποφάσισαν να υποστηρίξουν το λογοτεχνικό έργο της Νότας Κυμοθόη, το οποίο τιμά την Ελάτεια αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος, έδωσε το λόγο στην συγγραφέα του βιβλίου Νότα Κυμοθόη, η οποία 
μίλησε επί μια σχεδόν ώρα, στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, τα όσα είπε, για τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το βιβλίο της, από 2006-2014.
Τόνισε ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ελληνική γλώσσα, τα οποία αφορούν την όλη αλήθεια για θέματα ελληνικής Παιδείας, αλλά και ελληνικής κυριαρχίας. 
Ρουμελιώτισσα στην καταγωγή της και με αφορμή τη Λοκρίδα, την Ελάτεια, τη Λιβαδειά, τη Λαμία και γεγονότα ιστορικά, ανέφερε θέματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο της, αναλύοντας την όλη αλήθεια που έχει κρυφτεί μέσα σε σκόρπιους "κωδικούς" ελληνικής γραμματείας και λεξικών, που δεν λένε την όλη αλήθεια.

Ένα σπουδαίο κι ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο στη συνέχεια υπέγραψε για τους παρευρισκόμενους. Κι εδώ, συνομιλεί με την εκλεκτή δικηγόρο και φίλη Μαρίζα Φρυδά, που γνωρίζει καλά το λογοτεχνικό έργο της συγγραφέως...


Εκλεκτοί αναγνώστες, κάτοικοι Αθηνών αλλά κι άλλων πόλεων, ήρθαν για να τιμήσουν τη συγγραφέα, το έργο της οποίας παρακολουθούν και γνωρίζουν, από τα πρώτα της βιβλία (1990).

Η Ελάτεια Λοκρίδος, στην οποία έκανε τα πρώτα της βήματα, ενώνει τη συγγραφέα σαν κρίκος ισχυρός κι εδώ μια γειτονοπούλα, η Βαγγελίτσα Θεολόγου, από τότε, που ενώ έχουν περάσει τόσα χρόνια και τα μικρά κορίτσια που ήταν, έγιναν γυναίκες, τιμά η μια την άλλη... Κι ήταν η μεγάλη χαρά για η συγγραφέα, η παρουσία της, ανάμεσα στους εκλεκτούς παρευρισκόμενους...

Η δικηγόρος, φίλη και ζωγράφος Ρουμπίνη Παπαποστόλου, του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "ο Απελλής", μια σπουδαία κι εκλεκτή κυρία, της αθηναϊκής κοινωνίας
 και της τέχνης του χρωστήρα!!!

Η εκλεκτή φίλη Κατερίνα, από τα χέρια της οποίας πέρασαν εισιτήρια αμέτρητα στο γκισέ του πρακτορείου ΟΣΕ της Κ. Τιθορέας, για όσους, την γνώρισαν και τη γνωρίζουν, είναι μια πραγματική κυρία, της ελληνικής κοινωνίας, φιλότεχνη, που τίμησε με την παρουσία της την συγγραφέα.

Ο εκλεκτός Ρουμελιώτης φίλος, Βασίλης Τσακίρογλου και συγγραφέας του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, τίμησε με την ευγενή του παρουσία, προκαλώντας συγκίνηση στη Νότα Κυμοθόη, γιατί τους συνδέει ειλικρινής φιλία ετών, μέσα από την λογοτεχνία και τους δρόμους πολιτισμού της Ρούμελης.

Ο ταλαντούχος χορογράφος Κωνσταντίνος Γαρούφαλης, τίμησε τη Νότα Κυμοθόη, με μουσική Μάνου Χατζιδάκι, που έπαιξε με το φλάουτό του, σφραγίζοντας με την ευγενή του παρουσία τη φιλία τους, μέσα από τους δρόμους πολιτισμού, εκτιμώντας την τέχνη του λόγου και του χρωστήρα της Λογοτέχνιδος και Εικαστικού Νότας Κυμοθόη, στην πόλη της Αθήνας και στο εξωτερικό...

Έχοντας πλάι της τον εκλεκτό κι αγαπητό φίλο Καθηγητή μουσικής, Στέφανο, γνωστό για την αγάπη του στην τέχνη του λόγου μέσα από πολλές ποιητικές βραδιές και μελοποίηση ποιημάτων και την καλή φίλη Καίτη Τύμη, ποιήτρια, ζωγράφο και Πρόεδρο των Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "ο Απελλής", μια κυρία της "υψηλής" κοινωνίας στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και τον εκλεκτό φίλο Γεράσιμο Βασιλείου, με το μοναδικό ταλέντο ψαλτικής βυζαντινών ύμνων, η συγγραφέας συγκινήθηκε κι εκτίμησε ιδιαίτερα τις παρουσίες τους, κοντά της.

Ο εκλεκτός φίλος και Πρόεδρος των Ολυμπίων Κώστας Βλάμης, τιμώντας με την παρουσία του τη συγγραφέα και ο ηθοποιός Αδριανός Γκιζέλης, οπού τίμησε με την ορθοφωνία και καλλιέπεια του λόγου του, αποδίδοντας μέρος από το βιβλίο, γνωρίζει πολύ καλά τη Νότα Κυμοθόη από τα πρώτα της βιβλία λογοτεχνίας (1990).

Η ποιήτρια και φίλη Αναστασία Πεπέ, με συγκίνηση για τη λογοτεχνία, καθώς οι δυο γυναίκες έχουν τόσα πολλά οπού τις συνδέουν μέσα από την Ποίηση, που θα μπορούσαν να μιλάνε χρόνια, πορευόμενες σε μονοπάτια και ρουμελιώτικους δρόμους αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό...

Η Πρόεδρος Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "ο Απελλής", απένειμε στη Νότα Κυμοθόη, 
ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ για την παρουσίαση του βιβλίου της "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" και για την πνευματική προσφορά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό!.. Ήταν η έκπληξη της βραδιάς, από την Πρόεδρο Καίτη Τύμη προς την Νότα Κυμοθόη!!!

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν σπιτικά ρουμελιώτικα κεράσματα, που πρόσφερε ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος "Οι Αινιάνες" και έδωσαν ευχές, στη Νότα Κυμοθόη, πίνοντας κρασί...
Η Νότα Κυμοθόη, ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα ευχαριστεί τους καλούς αναγνώστες της, δίχως τους οποίους δεν θα ήταν αυτή η ωραία εκδήλωση!..
Κρίμα που δεν είναι όλες και όλοι μέσα στις φωτογραφίες, είναι όμως μέσα στην καρδιά της...